Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Dogancili, Olca Sezen" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 5 / 5
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Artificial Intelligence and Post-Luddism in Tourism Industry
    (Verlag Peter Lang AG, 2024) Dogancili, Olca Sezen; Guzel, Ramazan
    [No abstract available]
  • [ X ]
    Öğe
    Ekoturizm Egitimine Iliskin Içerik Analizi
    (Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi, 2024) Dogancili, Olca Sezen
    Ekoturizm faaliyetleri yerel kültür, yerel halkin kalkinmasi ve sürdürülebilirlik gibi unsurlarla harmanlanarak doga ile iç içe kurgulanmasi gereken bir turizm türü olarak karsimiza çikmaktadir. Sahip oldugu sorumlu turizm özellikleriyle ve süreçte yer alan tüm paydaslarin sürdürülebilir davranislar göstermesinin önemli bir unsur olmasindan dolayi paydaslarina ekoturizmle ilgili bilgilendirme ve farkindalik egitimleri saglanmasi gerekmektedir. Bu kapsamda ülkemizde verilen ekoturizm egitimlerini analiz ederek egitim kapsaminda yer alan konu basliklarini ve içeriklerini saptayarak ekoturizm egitimlerin odaklandigi unsurlarin tespit edilmesini saglamak amaçlanmis olup çesitli anahtar kelimeler belirlenerek ulasilan 38 ekoturizm egitimi çalismaya dahil edilmistir. Elde edilen verilere göre ekoturizm egitimleri 2010 yilindan itibaren uygulanmaya baslamis olup genellikle Kalkinma Ajanslari yürütücülügünde isleyis saglamistir. Hedef kitle olarak isletmelerin ve yatirimcilarin yani sira ilgililer adi altina genel bir kitleye hitap eden ekoturizm egitimlerinde genel bilgilendirmelerin yani sira ekoturizm alanlarinda yapilacak aktiviteler, isletmecilik ve farkindalik gibi konularda odaklanma oldugu görülmektedir. Bu kapsamda ekoturizm faaliyetlerinde yöresel ürün ve yerel kültürlerin ön planda olmasi gerektiginden ekoturizm egitimlerinde kültürleri korumak ve kültürün degisime ugramadan en öz hali ile gelecek nesillere aktariminin saglanmasi için birtakim öneriler getirilmistir
  • [ X ]
    Öğe
    GAP Turlarinda Cografi Isaretli Ürünlerin Kullanima Iliskin Içerik Analizi
    (Kastamonu Üniversitesi, 2020) Dogancili, Olca Sezen
    GAP Bölgesi, tarim ve hayvanciligin yani sira turizm ve gastronomi alaninda ön plana çikan illerden olusmaktadir. Bölgede gerçeklesen turistik seyahatlerde söz konusu zenginliklerin yer almasi ile bölgenin gelismislik düzeyini artirabilmek, yerel halka ekonomik kazanç elde etmesini saglamak, yerel lezzetlerin tanitimini saglamak gibi birçok avantajlara ulasabilmek mümkün olacaktir. Bu kapsamda GAP bölgesinde bulunan cografi isaretli gastronomik degerlerin de kullanilmasiyla da kültür aktarimi ve pazarlama gibi birçok açidan avantajlar saglanacaktir. Ayni dogrultuda GAP turlarinda yer alan cografi isaretli gastronomik degerlerin kullanimina iliskin incelemeler yapmak amaçlanmistir. Çalisma amacina ulasabilmek için, GAP bölgesine en çok tur gerçeklestiren 8 adet seyahat acentasinin 203 GAP turu incelenerek birtakim çikarimlarda bulunulmustur. Elde edilen bulgulara göre, baklava, katmer ve dondurma gibi tatli gidalar; hashas kebabi, patlicanli kebap, lahmacun, çigköfte, içliköfte gibi yiyecekler turlarda en çok kullanilan cografi isaretli ürünler olmustur. Ancak bazi ürünlerin isaretli olduklari illere gidilmesine ragmen baska yerlerde tüketildigi görülmüstür. Bu çerçevede, tur planlayicilari ve rehberlere cografi isaretli ürünleri yerinde tattirmalari ve bölgede yer alan diger cografi isaretli ürünlerin de tur kapsamina alinmasi önerilmistir.
  • [ X ]
    Öğe
    Göller Bölgesi’nde Yer Alan Otel Isletmelerinin Tripadvisor’daki Tüketici Degerlendirmeleri Üzerine Bir Arastirma
    (Kastamonu Üniversitesi, 2019) Dogancili, Olca Sezen; Karaçar, Ercan; Ak, Serkan
    Bu çalismada Kültür ve Turizm Bakanligi bünyesinde yer alan Turizm Isletme Belgeli tesisler inceleme alani olarak tespit edilmis olup Göller Bölgesi’nde yer alan 76 adet tesis hakkinda TripAdvisor sitesindeki tüketici yorumlari analiz edilmistir. Bu kapsamda öncelikli olarak Göller Bölgesi’nde yer alan isletmelerin siniflandirmalarina iliskin veriler elde edilmis olup Konya’da 36, Afyonkarahisar’da 17, Burdur’da 8 ve Isparta’da 15 adet otel isletmesi tespit edilmistir. Buna ek olarak söz konusu isletmeler hakkinda TripAdvisor sitesindeki tüketici yorumlari içeriklerine göre siniflandirilarak olumlu ve olumsuz unsurlar basliklari altinda degerlendirilmistir. En çok ele alinan olumlu ve olumsuz unsurlar ortak olmakla birlikte personel, temizlik ve yemege iliskin unsurlar olarak siralanmaktadir. Ayrica tüketici yorumlarinda kullanilan dillerin analizinde agirlikli olarak Türkçe kullanildigi bunun yani sira Ingilizce, Italyanca ve Çince’nin en çok kullanilan diller oldugu sonucuna ulasilmistir.
  • [ X ]
    Öğe
    ISLETMELERDE YENILIK YÖNETIMI: DÜNYANIN EN YENILIKÇI 50 SIRKETI ÜZERINE BIR ARASTIRMA
    (Tokat Gaziosmanpasa University, 2018) Dogancili, Olca Sezen
    Arastirmanin amaci, Fast Company tarafindan 2018yilinda dünyanin en yenilikçi 50 sirketi olarak yayinlanan sirketlerinprofilini çikartarak tercih ettikleri yenilik çesitlerini saptamaktir. Bu amacaulasabilmek adina Fast Company’nin internet sitesindeki isletme profilleriincelenmis ve birtakim basliklar siniflandirilmistir. Incelenen sirketlerhakkinda elde edilen bulgulara göre, sirketler agirlikli olarak ürün yeniligive süreç yeniligini beraber kullanmaktadirlar. Ayrica yenilikçi sirketlerinçogunun merkezinin ABD’ de oldugu ve 2011-2016 yillarinda kurulduklari sonucunaulasilmistir. Yenilikçi sirketlerin en çok teknoloji, yenilik ve güven üzerinekurgulandigi görülmekte olup diger sirketlerin de bu unsurlara dikkat etmesiönerilmektedir.

| Sinop Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Sinop, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim