Yazar "Kargiglioglu, Saban" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 3 / 3
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Gastronomi Turlarinin Cografi Isaretli Ürünler Araciligi ile Olusturulmasi: Bati Karadeniz Turlari Örnegi(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2019) Kargiglioglu, Saban; Erkol Bayram, Gül; Çetin, YavuzBir toplumunyiyecek ve içecege dair tüm kültürel mirasini ifade eden gastronomi bilimiturizm aktivitelerine de yön vermekte, turizmi etkileyen ve turizmden etkilenenbir kavram olarak önemini sürdürmektedir. Bu önemin ve ilginin bilincinde olan seyahat acentalari ve turoperatörleri; olusturdugu farkli gastronomi turlari ile hemen hemen herkesimden turiste hitap etmektedir. Ayrica tek bir aktivite ile yetinmeyenseyahat isletmeleri; dogal güzellikleri görmenin yaninda o bölgeye özgülezzetleri tatmayi da tur programlarina dahil etmekte; gastronomi turlarikapsaminda pek çok faaliyeti turistlere sunmaktadir. Cografi isaretli ürünlerise; o bölgeye özgün ürünleri ifade etmekte, sadece o bölgenin sicaklik, nem,yagmur, toprak ve rüzgarinda yetisebilmektedir. Gastronomi turlarinda kismen deolsa yer alsa da; “cografi isaretler ürünlü gastronomi turlari” seklinde birtur programi olusturulmamistir. Bu arastirmanin amaci cografi isaretli ürünlerile gastronomi turlarinin olusturulmasina dair bir model gelistirmektir. Örneklemolarak Bati Karadeniz bölgesinde turlar seçilmis, turlarin süresi, güzergahlarve niteligi incelenerek cografi isaretli ürünler ile bir tur programihazirlanmistir.Öğe TARIM TURIZMININ SÜRDÜRÜLEBILIR KIRSAL KALKINMA AÇISINDAN ÖNEMI: BODRUM MANDALINA BAHÇELERI ÖRNEGI(Izmir Katip Çelebi Üniversitesi, 2020) Tuna, Muharrem; Kargiglioglu, Saban; Agaoglu, DemetTürkiye bulundugu cografya itibari ile verimli tarim topraklarina, zengin kültürel mirasa, farkli örf ve adetlere sahip olmasi sayesinde tarim turizminden faydalanarak sürdürülebilir kirsal kalkinma hedefine ulasabilir bir ülke olarak göze çarpmaktadir. Çalisma alani olarak, gerek günümüzde önde gelen turizm merkezlerinden biri olmasi dolayisiyla gerekse geçmiste balikçilik, süngercilik, sebze yetistiriciligi, narenciye yetistiriciligi ve hayvanciligin geçim kaynaklari olmasi sebebiyle tarim turizmini kapsayan turizm faaliyetlerinin on iki aya yayilmasinin hedeflendigi Mugla ilinin Bodrum ilçesi seçilmistir. Arastirma yöntemi olarak yari yapilandirilmis mülakat sorulari sivil toplum kurulusu çalisanlarina ve gönüllülerine sorulmustur. Çalismanin amaci, Bodrum’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin Bodrum mandalinasinin tarim turizmi potansiyeline yönelik görüslerini almak ve sürdürülebilir kirsal kalkinma açisindan degerlendirmektir. Sonuçlar, Bodrum mandalinasinin katma degeri arttikça üretimden vazgeçme oraninda düsüs yasanacagini göstermektedir Cografi isaret tescili bulunan Bodrum mandalinasi ile ilgili yapilan bilimsel çalismalarin artmasi gerekmektedir.Öğe The Effect of Street Foods on Destination Selection in the Context of Planned Behavior Theory The Case of Istanbul Province(Sedat ÇELIK, 2020) Kargiglioglu, Saban; Aksoy, MustafaThis research was conducted to determine the effect of tourists visiting Istanbul within the scope of planned behavior theory for street tastes on the behavioral intention for destination selection. As a means of collecting data, the scales used before the extensive literature review were used and this questionnaire was translated into English and Arabic by experts in the field. Tourists visiting Istanbul with the purpose of tasting street tastes were surveyed in the tourist spots of Istanbul (Istanbul historical peninsula, Galata tower and Istiklal Street, Kadikoy) between 15 October 2018 and 15 January 2019 in Turkish, English and Arabic. After removing 20 of the 450 questionnaires obtained after the survey, a total of 430 available questionnaires were analyzed. The data obtained from the research and the hypotheses in the model were tested by using regression analysis. It was found that the measurement results had a high level of reliability and validity. As a result of the analysis, the attitudes towards behavior and subjective norms seem to have a positive effect on the behavioral intention towards destination selection. Regarding the perceived behavioral control, it appears that there is no effect on the behavioral intention for destination selection. These results coincide with the results of previous studies on planned behavior theory. The results obtained after the analyzes are important in terms of helping the studies to be carried out later, but they can be a guide for sharing the outputs with the ones interested in the sector and street tastes.