Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Erden, Rabiya" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Effects of cooking methods on the proximate composition of black sea anchovy (Engraulis encrasicolus, Linnaeus 1758)
    (2011) Kocatepe, Demet; Turan, Hülya; Taşkaya, Gökay; Kaya, Yalçin; Erden, Rabiya; Erdoğdu, Fulya
    Çalışmada farklı pişirme yöntemlerinin (ızgara, fırında pişirme, kızartma, mikrodalgada pişirme) hamsinin (Engraulis encrasicolus, Linnaeus 1758) besin kompozisyonu üzerine etkisi araştırılmıştır. Çiğ balığın ortalama su, yağ, protein, kül, karbonhidrat içeriği ve kalori değeri sırasıyla; %62.85, %10.64, %22.71, %1.48, %2.31 ve 195.88 kcal’dir. Çiğ ve pişmiş balıklar karşılaştırıldığında pişirme yöntemlerinin balık eti besin kompozisyonu üzerine önemli derecede etkili olduğu saptanmıştır. En yüksek su kaybı kızartılan hamside bulunmuştur (%49.55). Izgarada, fırında, yağda ve mikrodalgada pişirilmiş hamsilerin ortalama protein ve yağ içerikleri sırasıyla; %25.55, %17.51; %22.58, %20.54; %24.44, %23.30; %22.63 ve %22.34’tür. Sağlıklı beslenme için en iyi pişirme metodu olarak, en yüksek protein ve en düşük yağ ve enerji içeriğine sahip olan ızgara önerilebilir.
  • [ X ]
    Öğe
    Proximate Chemical Composition of Whiting (Merlangius merlangus euxinus Nordmann, 1840) Roe
    (Taylor & Francis Inc, 2012) Kocatepe, Demet; Turan, Hulya; Kaya, Yalcin; Erden, Rabiya; Erdogdu, Fulya
    This research investigated the proximate chemical composition of whiting roe from October to April. The highest water content (83.99%) was found in March, while the lowest (72.40%) was found in December. The highest protein (14.54%) and lipid contents (9.71%) were found in December, while the lowest protein content (7.35%) was found in January and the lowest lipid content (0.38%) in April. Crude ash content of whiting roe changed from 0.86 to 1.49%. The highest (154 kcal/100 g) and lowest energy values (64 kcal/100 g) were determined in December and April, respectively. Whiting roe can be used as a source of valuable nutrients for human nutrition.

| Sinop Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Sinop, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim