Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Develi, Nermin" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Occurrence of Dactylogyrus species (Platyhelminths, Monogenean) on Cyprinids in Almus Dam Lake, Turkey
    (2012) Neary, Emine Turgut; Develi, Nermin; Özgül, Gülistan
    Dactylogyrus cinsi parazitler birçok balık türünü enfekte eden en genişhelmit cinsidir. Türkiye’de bulunan tatlı su balıklarının tür zenginliğini düşünecek olursak, Türkiye tatlısu balıklarında yeterli sayıda çalışma bulunmamaktadır. Bu nedenden dolayı, bu çalışma dört tatlı su balığı türünde bulunan Dactylogyrus türlerinin çeşitliliği, mevsimsel değişim ve konak balık büyüklüğüne bağlı değişimi belirlemek amacı ile yapılmıştır. Bu çalışmada Barbus plebejus’tan D. malleus, Alburnus orontis’ ten D. alatusf.major, Chondrostoma regium’ dan D. vistulae ve D. alatusf.major, Leuciscus cephalus’ tan D. naviculoidesveD. vistulaeolmak üzere toplam 4 Dactylogyrus türü tespit edilmiştir. Bu türlerden D. malleus, D. alatusf. major ve D. naviculoides Türkiye tatlısu balıklarından ilk defa bildirilmektedir. Dört balık türünde bulunan Dactylogyrus türlerinin mevsimsel dağılımındaki farklılıklar bu çalışmada sunulmuş. Genel olarak, parazit yaygınlığı ve yoğunluğu en yüksek bahar ve yaz, sonra sonbahar aylarında bulunmuştur.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Probiyotiklerin Kullanımı
    (Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2007) Turgut, Emine; Develi, Nermin; Tırıl, Serap Ustaoğlu
    Su ürünleri yetiştiriciliğinde hastalıklar, üretimi ve ticareti sınırlayan en önemli etken olarak bilinmektedir. Bunun yanında canlılarda antibiyotik lere karşı direncin artması önemli bir problemdir. Bundan dolayı, su ürünleri yetiştiriciliğinde hastalıkların kontrolünde yoğun olarak kullanılan antimikrobiyallere karşı alternatife ihtiyaç duyulmaktadır. Probiyotikler, hastalıkların kontrolünde kullanılan alternatif bir yol olup ve genellikle besin desteği olarak yeme veya suya ilave edilen canlı mikrobiyallerdir. Bu tip maddeler, bağırsak mikroflorasında denge sağlayarak ve konak canlının bağışıklık cevabını geliştirerek canlının sağlığına olumlu etki ederler. Bunun yanında probiyotikler, su kalitesinin iyileştirilmesinde de etkilidirler.

| Sinop Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Sinop, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim