Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Karabek, Hasibe Nur" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    SENSORY, CHEMICAL and MICROBIOLOGICAL CHARACTERISTICS of CANNED-SMOKED WHITING ROE PATE
    (2013) Kaba, Nilgün; Çorapci, Bengünur; Eryaşar, Kübra; Karabek, Hasibe Nur
    Bu çalışma Orta Karadenizde avlanan mezgit balığından elde edilen çiğ havyar, füme havyar ve tütsülendikten sonra konservesi yapılan havyarın duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik kalitelerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Havyar örneklerine TVB-N, TBA, pH, toplam mezofilik aerobik ve psikrofilik aerobik bakteri, toplam maya-küf, toplam koliform bakteri analizleri ile duyusal analizler uygulanmıştır. Ayrıca ham materyal ile son üründe besin kompozisyonu değerleri elde edilmiştir. Çiğ havyarın nem, protein, yağ, kül, karbonhidrat içeriği ve kalori değeri sırası ile %80.88, %11.70, %4.50, %1.09, %1.82 ve 94.62 kcaldir. Bu değerler konserve füme havyar ezmesi için sırasıyla %61.34, %8.64, %12.52, %1.12, %16.37 ve 212.74 kcal olarak belirlenmiştir. Kimyasal analiz bulgularında TVB-N ve TBA değerleri tüketilebilirlik sınır değerleri arasında kalmıştır. Mikrobiyolojik analiz sonuçlarında çiğ örnekteki mikrobiyal yükün dumanlama işlemi ile azaldığı gözlenmiştir. Konservasyon işleminden sonra ise mikrobiyal yüke rastlanmamıştır. Tüm kalite değişimleri dikkate alındığında konserve füme mezgit havyarı ezmesinin alternatif bir ürün olarak tüketime sunulabileceği ve gıda sektörüne katma değer sağlayabileceği görülmüştür.

| Sinop Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Sinop, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim