Yazar "Doğancili, Olca Sezen" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Ankara’da Bulunan Seyahat Acentalarının Dokap (Doğu Karadeniz Projesi) İllerine Düzenlediği Turlar ve Web Sitelerinde Yer Alan Tur Programlarının İçerik Analizi(2018) Akbulut, Burcu Ayşenur; Doğancili, Olca SezenDOKAP (Doğu Karadeniz Projesi) kapsamında yer alan illerin sahip olduğu tarihi,kültürel ve doğal güzelliklerinin doğru bir pazarlama stratejisi oluşturularakdeğerlendirilmesi gerekmektedir. Bu stratejinin oluşturulması için bölgenin mevcutdurumunun analiz edilmesi önem arz etmektedir. Araştırma, DOKAP bölgesinedüzenlenen turların ziyaret noktalarını inceleyerek, bölgenin öne çıkan özelliklerininyanı sıra aktif olarak turizm faaliyetlerinde yer alan bölgeleri ortaya koymayıhedeflemektedir. Araştırmanın amacı, Ankara’da bulunan seyahat acentalarınınDOKAP illerine düzenlediği turların belirlenmesi ve bu seyahat acentalarının websitelerinde yer alan tur programlarının içeriksel olarak analiz edilmesini sağlamaktır.Bu kapsamda araştırma evreni, tur düzenleme yetkisi olan ve 2017 yılı TÜRSAB’aüye 9672 seyahat acentasının DOKAP bölgesine hazırlamış oldukları turlar olarakbelirlenmiştir. Örneklem olarak da Ankara ili seçilerek 608 seyahat acentasınınDOKAP bölgesine hazırlamış oldukları turlar belirlenerek değerlendirmeyealınmıştır. Araştırma yöntemi olarak içerik analizi yöntemi seçilmiş olup; söz konusutur programlarının tur çeşitleri, tercih ettiği güzergâhlar, konaklamayı tercih ettikleriiller, tur kapsamında yer alan bölgeye özgü gastronomik unsurlar, kültürel ziyaretnoktaları ve rekreasyonel faaliyetleri incelenecektir.Araştırma sonuçları değerlendirildiğinde; “Doğu Karadeniz Turu ve Batum”,“Karadeniz Yaylaları” turlarının yanı sıra, “Amasya-Tokat-Niksar” turu, “Trabzon-Gümüşhane-Bayburt” turlarının da düzenlendiği görülmektedir. S öz konusu paketturlarda k onaklamanın en çok tercih edildiği il Rize olarak tespit edilmiş olup bunuTrabzon ve Artvin illeri takip etmektedir. DOKAP illerine düzenlenen turlarda yemeiçme yerlerine ve gastronomik ürünler için z iyaret bölgelerine bakıldığında; HamsiköySütlacı, Çay Fabrikası, Fındık Üretimi, Trabzon- Akçaabat Köfte ve Ayder - FırtınaVadisi ve Trabzon-Uzungöl’de öğle yemeği dikkat çekmektedir. Kültürel ziyaretnoktaları açısından Rize ve Trabzon dikkat çekerken, rekreasyonel faaliyetlerin enfazla Rize ilinde gerçekleştirildiği görülmektedir. Araştırmanın, DOKAP bölgesinde yer alan illerin sahip olduğu kaynakların doğru değerlendirilmesi ve dolayısıylabölgenin turizm geleceğinin iyileştirilmesi yönünde atılacak adımlara katkı sunacağıdüşünülmektedir.Öğe