Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Baskan, Sonay" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Su Ürünleri Tüketimi, Diyet Listelerindeki Yeri ve Önemi
    (Giresun University, 2024) Hinislioglu, Kübra Nur; Aslanyavrusu, Gökçe; Baskan, Sonay; Kocatepe, Demet
    Su ürünleri saglikli beslenmenin temelinde yer alan, yüksek esansiyel amino asit ve doymamis yag asidi içerigi ile öne çikan gidalardir. Su ürünleri tüketimini etkileyen baslica faktör avcilik miktari olsa da son yillarda artan yetistiricilik sektörü ile Türkiye’de su ürünleri tüketiminin ivme kazanacagi görülmektedir. Saglikli beslenmenin temelini olusturan kaliteli protein seçimi ile bireylerin saglikli yasam standartlarini artirmalari mümkündür. Bununla birlikte protein içerikli gidalarin diger besinlere oranla daha ulasilamaz oldugu da bir gerçektir. Bu açidan degerlendirildiginde su kaynaklari açisindan zengin ülkemizde su ürünlerine diyetlerde, karasal hayvanlara oranla nispeten daha ucuz kaynaklar olarak yer verilmesi, bireylerin protein açiginin kapatilmasinda önem arz etmektedir. Ayrica su ürünleri doymamis yag asitleri, vitamin ve yasamsal öneme sahip mineral içerigi ile de diyetlerde yer almasi gereken fonksiyonel gidalardandir. Bu çalismada dünyada ve ülkemizde su ürünleri tüketim miktarlari, tüketimi etkileyen faktörler, diyet listelerinde su ürünlerinin yeri ve su ürünlerinin pisirilmesinde önerilen yöntemler konu edinilmistir.

| Sinop Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Sinop, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim