Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Acar, Günseli" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 3 / 3
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Balık unu ve yağı fabrikalarında, teknolojik gelişmelerin çalışma yaşamı mevzuatlarına ve insan kaynakları faaliyetlerine olan etkisinin istatistiksel değerlendirilmesi
    (Sinop Üniversitesi, 2015) Acar, Günseli; Yücel, Şennan
    Bu çalışmada; teknolojik gelişmelerin, balık unu ve yağı fabrikalarındaki insan kaynakları faaliyetlerine ve çalışma yaşamı mevzuatlarına etkisinin istatistiksel değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın evrenini, Türkiye'de faaliyet gösteren balık unu ve yağı fabrikalarının sahipleri, bu fabrikalardaki profesyonel yöneticiler ve diğer çalışanlar oluşturmaktadır. Anket yöntemi ile veri toplama yoluna gidilmiştir. Anket verileri SPSS 21 ve Minitab 16 paket programlarında test edilmiştir. Değişkenlerin birbiri üzerindeki etkisini ve değişkenlerin birbiriyle olan ilişkilerinin belirlenmesi amacıyla, Khi-Kare ve Regresyon analizinin yanında betimsel istatistiksel yöntemlerden yararlanılmıştır. Araştırmaya katılan çalışanların %16'sı kadın; işveren/yöneticilerin tamamı erkek olup, %40'ı lisans mezunudur. Çalışanların %2'si okuryazar olmayıp, %7'si lisans mezunudur. İşletmelerin %44'ünde insan kaynakları bölümü bulunurken, %23'ünde bu fonksiyonu idari işler bölümü yürütmektedir. İşletmelerin yeni personel alımında, öncelikli kriteri, teknolojik gelişmeleri uygulayacak personelin işe alınmasıdır. İşveren/Yöneticilerin %73'ü kendilerini teknoloji kullanım konusunda yeterli görmektedir. Araştırma bulgularından elde edilen teorik bilgilerin uygulamaya konulması ile teknoloji ve insan kaynaklarından daha etkin yararlanılabileceği düşünülmektedir. Tüm sektörlerde olduğu gibi, su ürünleri sektörünün sürdürülebilirliğinin sağlanması ve diğer sektörlerle olan rekabet gücünü arttırılmasında da en kıymetli kaynak olan donanımlı insan gücünün yetiştirilmesine özel özen gösterilmesi önerilmektedir.
  • [ X ]
    Öğe
    COVID-19 ÖNLEMLERİNİN DIŞ TİCARET İŞLEMLERİNE ETKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
    (2021) Acar, Günseli
    Bu çalışmada, İstanbul’da dış ticaret işlemlerini gerçekleştiren ihracatçı-ithalatçı firma sahipleri,gümrük müşavirleri, dış ticaret uzmanları, gemi acente yetkilileri, lojistik servis sağlayıcıları ve kamuçalışanlarınca, alınan Covid-19 önlemlerinin farklı perspektiften değerlendirilerek önem düzeylerininsaptanması amaçlanmıştır. Bu amaçla çok kriterli karar verme yöntemlerinden AHP (AnalitikHiyerarşi Prosesi) kullanılmıştır. Çalışmada en önemli ana kriterin, gümrük işlemlerine ilişkin yapılandüzenlemelerin etkisi olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, tüm alt kriterler arasında en önemli alt kriterin isepersonelin niteliği olarak belirlenmiştir. Bu çalışma, Covid-19 tedbirlerinin etkisinin önem düzeyinin dışticaret işlemlerini gerçekleştiren taraflar açısından sıralanması konusunda alandaki öncü çalışmalardanbiridir. Elde edilen bulgulara göre, Covid-19 tedbirleri kapsamında yapılan uygulamaların etkisinin önemdüzeyi, dış ticaret işlemlerini gerçekleştiren taraflar açısından farklılık gösterdiği sonucuna ulaşılmıştır.Dış ticaret işlemleri ile ilgili alınacak tedbirlerde, yapılacak düzenlemelerde ve iyileştirmelerde, taraflaraçısından değerlendirip, önem düzeyine göre konulara öncelik verilmesi gerektiği önerilmektedir.Çalışmanın, uygulamada yaşanabilecek aksaklıklara karşı, kriterlerin önem derecesine göre stratejilergeliştirebilmek adına alt yapıyı oluşturacağı, sektöre ve literatüre katkısı olacağı düşünülmektedir.
  • [ X ]
    Öğe
    Su Ürünleri Kooperatifleri Yöneticilerinin Sosyo-Ekonomik Durumu ve Kooperatiflerin Sorunlarina Bakisi
    (Tokat Gaziosmanpasa University, 2018) Yücel, Sennan; Acar, Günseli
    Arastirmada, su ürünleri sektörünün en önemli paydaslarindan biri olansu ürünleri kooperatiflerinin yöneticilerinin sosyo-ekonomik durumlari veyöneticilerin kooperatiflerin sorunlarina bakisi incelenmistir

| Sinop Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Sinop, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim