Yiğit, MuratTırıl, Serap Ustaoğlu2014-08-202014-08-202003Yiğit, M., Ustaoğlu, S., "Total ve Besin Maddesi Sindirilme Oranlarının Su Ürünleri Yetiştiriciliğindeki Önemi" Ege Üniversitesi Su Ürünleri Dergisi 20 (1-2):287-294. 2003.http://egejfas.org/pdf/2003-1-2/2003_20_1_2_36.pdfhttps://hdl.handle.net/11486/383Balık üretimini sınırlayan en önemli faktörlerin başında yem masrafları gelmektedir. Rasyon hazırlanırken, balık türüne göre besin maddesi gereksinimini karşılayabilmek için kullanılacak yem hammaddelerinin belirlenmesinde, hem maliyet hem de sindirilme oranları göz önünde bulundurulmalıdır. Bu çalışmada, akuakültürde, total ve besin madde sindirilme oranlarının önemi ve bu oranları belirleme yöntemleri, bazı güncel literatürler ışığında özetlenmiştir.Feed expenses are among the most important factors affecting aquaculture. When formulating a cost- effective diet, the cost of the ingredients as well as their digestibility efficiencies to meet the nutrient requirements in fish species, should be considered. In the present text, the methods for determination of total and nutrient digestibilities, which are important criteria in aquaculture studies, were briefly reviewed.trBalıkYemSindirimTotal sindirilme oranıBesin maddesi sindirilme oranıFishFeedDigestionTotal digestibilityNutrient digestibilityTotal ve Besin Maddesi Sindirilme Oranlarının Su Ürünleri Yetiştiriciliğindeki ÖnemiThe importance of total and nutrient digestibility in aquacultureArticle